П`ятниця, 19.04.2024, 00:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Календар
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Як вам новий Львівський Портал ?

Результат опроса Результаты
Все опросы нашего сайта Архив опросов
Всего голосовало: 674
Обсудить на форуме
Друзі сайту
koolinar.at.ua - Кулінарні рецепти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2008 » Вересень » 6 » Соціалісти хочуть зробити справедливою всю Україну та Львівщину зокрема
14:49
Соціалісти хочуть зробити справедливою всю Україну та Львівщину зокрема
Львівські соціалісти презентували прийняту на останньому з’їзді СПУ програму "Справедлива Україна" та розповіли про плани розробити регіональну програму "Справедлива Львівщина".

"У рамках програми "Справедлива Україна" ми плануємо розробити програму "Справедлива Львівщина". Програма "Справедлива Україна" розрахована на найближчий період, це програма, за якою працюватимуть соціалісти в Україні, вона має на меті вирішення питань соціального захисту населення.

Зараз у нашій державі зменшується кількість населення, немає допомоги молодим сім’ям у будівництві житла, є проблема збройних сил, нагальною є зміна податкового законодавства. Усі ці аспекти висвітлені у програмі «Справедлива Україна. Одне з найперших завдань – доведення політичної реформи до логічного завершення», – розповів перший секретар ЛОК СПУ Сергій Гончарук.

Окремі розділи програми, за його словами, стосуються зовнішньої політики України, збройних сил, боротьби з корупцією.

Позиція Соцпартії у зовнішній політиці – Україна повинна бути позаблоковою державою, співпрацювати з ЄС та з Росією. "Ми не повинні забувати, що ми – самостійна держава", – наголосив Сергій Гончарук.

"Один із пунктів "Справедливої України" – соціальний захист ветеранів війни, не лише афганців. Теперішня державна програма не дає можливості повної реабілітації учасників бойових дій на території інших держав. У держбюджеті 2008 робиться спроба розділити учасників бойових дій. Комусь залишають пільги, комусь – ні. Це розподіл на офіцерів і солдат», – додав голова ЛОО Української спілки ветеранів Афганістану Михайло Магеровський.

Також на прес-конференції соціалісти розповіли, як і з ким святкуватимуть Великдень і травневі свята. Нетрадиційно вони планують поєднати святкування Великодня з Першотравнем. "Так як у цьому році 1 травня практично збіглося з Великоднем, ми плануємо поєднати їх святкування. У цей день організуємо прибирання кладовища на Пагорбі Слави, невеличкий мітинг за участю представників з районів Львівщини та конкурс великодніх кошичків, святкової випічки", – розповів секретар з пропаганди і агітації ЛОК СПУ Василь Музика, – "Це буде свято у широкому колі, не лише під нашими партійними прапорами, адже це свято всіх, хто працює. Тому, на Пагорб Слави ми запрошуємо всіх, не лише комуністів, Партію регіонів, а й "Свободу" та БЮТ".

Якщо останні прийдуть, буде нагода не лише продегустувати паски, а й подискутувати, яка програма реальніша для виконання: "Український прорив" чи "Справедлива Україна".

У День Перемоги львівські соціалісти проведуть, швидше за все, спільні з львівськими комуністами та Партією регіонів заходи на Пагорбі слави, вшанують ветеранів, відзначать цей день у колі тих членів партії, які пройшли лихоліття війни.

"9 травня – дата, коли перестали помирати мільйони людей, коли помінялася європейська та світова історія. Ми готуємо відповідне звернення, щоб це свято було відзначене у державі на належному рівні", – додав Василь Музика.

На думку львівських соціалістів, травневі свята несправедливо обділені увагою львів’ян, "сприймаються як щось проросійське". Активісти ЛОК СПУ сподіваються, що усталені в Галичині суспільні стереотипи стосовно Першотравня та Дня Перемоги зміняться, якщо люди поставляться з розумінням до цих свят.
Переглядів: 962 | Додав: lviv-portal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]