Вівторок, 16.04.2024, 13:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Календар
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Як вам новий Львівський Портал ?

Результат опроса Результаты
Все опросы нашего сайта Архив опросов
Всего голосовало: 674
Обсудить на форуме
Друзі сайту
koolinar.at.ua - Кулінарні рецепти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2008 » Вересень » 6 » Аквапарк «Пляж» у Львові. Інструкція до застосування
16:08
Аквапарк «Пляж» у Львові. Інструкція до застосування
У древньому і сухопутному Львові з’явилося ще одне місце, де можна заплющити очі і відчути себе як мінімум на озері за містом. У місті відкрився (неофіційно поки що) «Пляж», найбільший критий аквапарк Західної України. KAVA, прихопивши купальник і в’єтнамки, попрямувала на «Пляж», аби дізнатися, чи насправді там все так добре, як про то говорять.

Перше, що кидається у вічі – так це чимала юрба народу перед входом у комплекс. На жаль, більшість охочих не зможе потрапити туди до п’ятниці 8-го серпня, коли відбудеться офіційне відкриття аквапарку на вулиці Княгині Ольги, 114.

Необхідний «мінімум», який потрібно мати з собою, щоб побувати в аквапарку:

  • Гроші. 1 «звичайна» година у будні дні – 15 грн (з 7:00 до 10:00) та 25 (з 10:00 до 22:00), у святкові і вихідні – 15 і 35 грн відповідно. «Пільгова» година (діти, школярі, студенти та інваліди 3-ї групи) коштує 10 грн зранку та 17 грн після 10:00, у святково-вихідні дні – 15 і 35 грн відповідно. УВАГА! Як пишуть у прайсах аквапарку, «кожна наступна понадлімітна хвилина – 1 гривня». Тож пильнуйте за часом.
  • Купальник. З хлопцями усе зрозуміло, а от дівчатам радимо брати закритий (чи суцільний) купальний костюм, аби після спуску з гірок не шукати його окремі частини по басейну.
  • «Капці». Резинові, пластикові, дерев’яні...Головне, щоб вони не були слизькими. Чому? Бо  KAVA була свідком прикрої події, коли один відвідувач аквапарку у буквальному смислі слова летів через три сходові прольоти, які вели до гірок.
  • Рушник. До речі, його не можна брати із собою у «зону розваг», так само, як і ланцюжки, годинники, великі заколки для волосся.
  • Фен. Звичайно, у роздягальні аквапарку фенів хоча і багато, але вільні вони хіба що «не в сезон», тож доведеться вистояти довгеньку чергу, перш ніж потрапити під тепле повітря.
  • Окуляри. Це вже для басейну. Виключно за бажанням.

Показавши запрошення на вході, прямую до однієї з кас. Біля каси мені видали браслет- «годинничок» коричневого кольору з номером 828 (бувають ще зелені, руді, червоні). Відразу звертаю увагу відвідувачів: якщо у вас браслет кольору сонця з номером 1, то обов’язково йдіть шукайте таку саму «сонячну» шафку з першим номером, не кладіть речі в зелену чи коричневу, щоб потім довго й нудно не шукати адміністратора з проханням витягти ваші речі!

Та перш, ніж потрапити до шафок, вам доведеться пройти (у буквальному смислі) через роздягалку. Роздягалки у аквапарку зроблені дещо незвичним для Львова способом – «сквозняком». Заходити туди доведеться через одні двері, а виходити – через інші. Двері ліпше не плутати, бо до води не попадете. Порада для людей добрих: при виході з роздягалки трошки привідкрийте двері, через які заходили, бо наступним за вами відвідувачам не завжди видно, чи звільнилася перевдягальня, чи ні.

Про шафки, браслети та обов’язковий однаковий колір обох вже йшлося. Щоб зайвий раз не смикати за ручку шафки, зверніть увагу от на що: коли шафка відкрита, над «ручкою» світиться зелене світло, коли закрита – червоне. Щоб відкрити шафку, не потрібно тулити браслетом (хоча тулитися ним доведеться до кожного турнікету, а їх там багато) до світла на шафці. Потрібно найти табличку (добре видно на фотографії шафок з попередньої статті) з потрібним номером шафки, і піднести браслет до червоного кола.

І нарешті, заходимо до самого аквапарку. Спочатку здаватиметься, що там усього ну дуууже багато і все надто заплутано, але це насправді не так. Офіційно комплекс розділений на 5 зон: розваг, харчування, "relax", дитячий клуб та фітнес-центр.

У зоні розваг розташовані екстремальні гірки, дитячий басейн, водні атракціони та джакузі, спортивний 50-метровий басейн, інтернет-кафе.

Зона харчування - це 2 кафе у мокрій зоні, бістро  і фреш-бар.

Насправді, коли заходиш до аквапарку, перше, що бачиш – це довга червона гірка, стіна для скелелазів, та гірка-злив. Щоб потрапити на дві вищевказані гірки, потрібно піднятися на 2-й поверх по сходам.

УВАГА! Сходи насправді ДУЖЕ слизькі (принаймні, з дитиною та дорогою оптикою потрібно йди дуже обережно та триматися за поручні). Краще скріплення з поверхнею досягається у шльопанцях, які можна залишити будь-де у місцях їх найбільшого скупчення.

ПОРАДА: залишайте свої «капці» десь на нижчих рівнях аквапарку, бо мало приємного доведеться відчути, якщо залишити їх на рівні 9-типоверхового будинку перед спуском з гірки, а потім знову за ними повертатися.

Тож дісталися ми до гірок. У офіційних прес-релізах дирекція аквапарку каже, що їх є 9. спробуємо розібратися і розказати про кожну. Кількість вже рахуйте самі.

  • Червона при вході. Гірка для спокійного спуску. Нагадує багаторівневу  гірку на дитячих майданчика.
  • Гірка-злив. Десь приблизно10 метрів суцільної темряви, а потім – враження, що потрапив до пральки. Вілятають з неї хто як, тому радимо бути обережнимию
  • Гірка «аж до неба». Червона гірка на другому поверсі. Щоб на ній покататися, потрібно мати гумове одно- чи двомісне коло.
  • Зелена+червона. Єдина порада: триматися міцнише за купальник, інакше доведеться його шукати.
  • Чорна, руда, синя і жовта (чи то біла) гірки. Чорна – для спуску знову таки на гумових колах. Страшно, бо темно. Руда – вузька, вже не темна. Але потрібно бути обережним: наприкінці спуску труба спускається у басейн під кутом 45 градусів. Синя - чимось нагадує чорну, але синього кольору. Жовта (біла) гірка – спуск без кіл, тому шви на гірці доведеться рахувати власними кістками.

Інструктор біля гірок каже, що за годину з одної гірки спускаються десь 50-60 чоловік. Ну, на жовту гірку ми простояли у черзі 40 хвилин.

УВАГА! Коли будете підніматися на чотири найвищі гірки (ті, що побудовані ззовні), не скачіть по сходах через одну! Бо якщо у центральній частині аквапарку підлога зроблена зі слизького, але все-таки кахелю, то при підйомі на великі гірки вам доведеться йти залізними сходами. Вірогідність «гепнутися» на них дорівнює кахельним сходам, проте небезпека більша: як вже йшлося, вхід на гірки знаходиться на рівні багатоповерхового будинку, а сітки між поверхами є далеко не усюди. Тож цей підйом можна порівняти зі сходженням на оглядову площадку львівської Ратуші, але мокрим, босоніж, та ще й з гумовим колом під пахвою.

Про гумові кола. Це, напевно, найбільший дефіцит аквапарку. Бажаючих прокотитися на колах є значно більше, ніж кіл, тому найспритніші відвідувачі розхапали їх відразу після входу. Хоча є ймовірність, що хтось вам то коло все-таки віддасть.

Басейн й справді величезний, глибокий, біля доріжок стоять інструктори. Є сходинки для спуску у воду та невеличкі бордюрчики біля бортиків (постояти на них зможе людина, зростом не нижча за 170 см. Деколи можна побачити спеціальні пінопластові (?) пластинки для тих, хто не вміє плавати, але їх ще треба пошукати і знайти.

Щоб потрапити до роздягалки/душу/фену/туалету, потрібно виходити значно раніше, ніж це намагаються зробити більшість відвідувачів, і анонсованих 10 безкоштовних хвилин на перевдягання можливо вам і вистачить (звичайно, при умові того, що ваша 3-5 річна дитина вміє самостійно помитися під душем, вдягнутися та посушити голову).

Щодо аквапарку, враження у кожного різні. Але, виникає дуже багато питань, навіть більше, ніж вражень, які стосуються функціонування аквапарку «Пляж»: чи не підскочить ціна відразу після пари тижнів після відкриття? наскільки є ефективною очисна система води для гірок і басейну? як часто мінятимуть воду? чи питатимуть при вході довідки про здоров’я шкіри? чи не залишаться мешканчі прилеглих будинків (а це здебільшого так звані «висотки») без води? Скільки буде вивихів ніг на слизьких сходах?

Але це лише питання. Наразі маємо аквапарк, перший у Львові, його відкриття, приурочене до Олімпіади у Пекіні і безліч охочих потрапити на львівські «пляжні» гірки.

Переглядів: 3936 | Додав: lviv-portal | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]