Субота, 20.04.2024, 18:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Календар
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Як вам новий Львівський Портал ?

Результат опроса Результаты
Все опросы нашего сайта Архив опросов
Всего голосовало: 674
Обсудить на форуме
Друзі сайту
koolinar.at.ua - Кулінарні рецепти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2008 » Вересень » 17 » Електротранспорт без кондукторів
18:20
Електротранспорт без кондукторів
У  ЛКП “Львівелектротранс” вирішили зекономити, ліквідувавши на підприємстві всіх кондукторів. Відтак уже цього тижня пасажирам електричного транспорту доведеться самотужки подбати про наявність проїзного квитка.

Із 18 вересня приблизно 300 кондукторів стануть безробітними. Від цього дня в ЛКП “Львівелектротранс” також відбудуться деякі реформи. Керівники підприємства вирішили розповсюджувати проїзні квитки через мережу газетних кіосків, а також за посередницт­ва водіїв трамваїв і тролейбусів, ліквідувавши при тому посаду кондуктора. На думку заступника директора з економіки ЛКП “Львівелектротранс” Світлани Маркової, пасажирам такі зміни не завдадуть незручностей. Мовляв, хто захоче придбати квитки, може зробити це заздалегідь. До того ж тепер ними варто запасатися, купуючи кілька.

Щодо людей, які стануть безробітними, то, за словами пані Маркової, про скорочення їх попередили завчасно. Деяким працівникам запропонували перекваліфікуватися в контролерів, число яких мають намір збільшити. Іншим пряма дорога на біржу праці.

Відтак схоже, що основну ставку на підприємстві робитимуть не на забезпеченні людей квитками, а на перевірці їх наявності. Якщо ж пасажир захоче їхати в електротранспорті, то повинен сам подбати про квиток.

“Колись в електротранспорті не було кондукторів, а в пасажирів не виникало жодних проблем. Люди мали про запас кілька квитків у кишені”, – сказала Світлана Маркова.

У “Львівелектротрансу” вже понад рік налагоджено співпрацю з кількома мережами розповсюдження газет. Нещодавно на віконцях кіосків з’явилися оголошення про те, що тут можна придбати проїзні квитки на електротранспорт. За словами пані Маркової, у водіїв значно зручніше буде купувати квитки тоді, коли ціна на проїзд у трамваях і тролейбусах зрос­те до гривні, адже тоді їм буде легше видавати здачу.

Основна ж причина, через яку ліквідовують кондукторів – економія, яка, на думку керівництва ЛКП “Львів­електротранс”, дасть змогу значно заощадити. Як приклад С. Маркова наводить витрати двох депо: третину грошей, які вони збирають за день, витрачають на зарплату кондукторам. Унаслідок скорочень кондукторів підприємство зможе зекономити приблизно 300 тисяч гривень, і ця сума зростатиме відповідно до збільшення мінімальної зарплати.

“Упродовж 15 років в електротранспорт мало вкладали, тому ми повинні вживати заходів, щоб оновити рухомий склад транспорту та вчасно видавати зарплатню нашим працівникам”, – пояснила пані Маркова.

Переглядів: 975 | Додав: lviv-portal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Chendev  
0
Неплохо

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]