Четвер, 25.04.2024, 11:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Біологія [3]
Біологінчні реферати
Географія,Геологія [3]
Земле вивчиння
Історія України [1]
Історичні події
Фізкультура [0]
Фізичні досягання
Фізика [1]
Фізична наука
Комп"ютерні науки [1]
Програмування ...
Інше [13]
Реферати на інші теми
Хімія [1]
Хімічний кабінет
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Як вам новий Львівський Портал ?

Результат опроса Результаты
Все опросы нашего сайта Архив опросов
Всего голосовало: 674
Обсудить на форуме
Друзі сайту
koolinar.at.ua - Кулінарні рецепти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Географія,Геологія
Географічна наука виникла ще за часів ранньої античності, приблизно з 6 ст. до Хр. Із розвитком цивілізації вона інтенсивно вдосконалювалась, істотно змінювалась її сутність, об’єкт і предмет дослідження, а також структура, основні завдання та місце в системі наук. Сучасна географія стоїть на порозі нового постдисциплінарного знання, яке тісно пов’язане з гуманізацією науки, відновленням її людиновимірного характеру, а також з об’єднанням фундаментальних засад та пізнавальних можливостей в єдиній науковій системі з метою цілісного осмислення картини світу та формування глибокого практичного змісту наукових досліджень. В контексті такого переходу, дослідження історичних підвалин виникнення і формування поглядів на географію, аналіз її першооснов та векторів трансформації набуває особливої актуальності.
   Саме тому об’єктом даного дослідження є географія як наука, а предметом - історія розвитку поглядів на її сутність, об’єкт і завдання дослідження.
  &n ... Читати далі »
Категорія: Географія,Геологія | Переглядів: 3294 | Додав: lviv-portal | Дата: 09.09.2008 | Коментарі (1)

Павло Чубинський


Павло Чубинський відомий в науковому світі як етнограф – фолькльорист та автор гімну “Ще не вмерла Україна”.А як географ – краєзнавець – маловіддомий.Діяльність його тісно пов‘язана з Російським географічним товариством, яке в той час відігравало значну роль в науково – культурному житті Росії.Ще змалку Павло починає захоплюватись епохою географічних відкриттів, мріє про далекі подорожі.Він поступив в Петербурзький університет , на юридичний факультет, де й познайомився з Георгієм Семеновим Тянь – Шанським, який в свою чергу знайомить Чубинського з такими видатними географами як Миколою Пржевальським та Миколою Миклухо – Маклаєм.Саме Миклухо – Маклай вмовив Чубинського всупити до Російського Географічного Товариства і саме під впливом цього видатного географа – дослідника, який вже в той час побував на Канарських островах та Мадагаскарі, Чубинський починає серйозно захоплюватись економічною – географією.Він мріє про експедицію на північ Росії і також плідно ... Читати далі »
Категорія: Географія,Геологія | Переглядів: 2880 | Додав: lviv-portal | Дата: 09.09.2008 | Коментарі (0)

План
1. Загальна характеристика.
2. Природні райони.
3. Населення Австралії.
ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА
Австралія (Аи$(?'аІіа, від лат. аизігаїіз — південний) — ма­терик у Південній півкулі, а також незалежна держава, офіцій­на назва якої — Австралійський Союз. До складу цієї держави, крім самого материка, входять острів Тасманія, а також Коко­сові острови й острів Різдва в Індійському океані, острови Норфолк, ЛордХау й острови Коралового моря в Тихому океані, острови Херд і МакДоналд у приантарктичних водах. Материк омивається водами Тихого океану на сході, Індій­ського океану — на заході й півдні. Материк Австралія відділе­ний Бассовою протокою завширшки 240 км від о. Тасманія на південному сході й Торресовою протокою завширшки 145 км від о. Нова Гвінея на північному сході. Австралія простяга­ється на 3180 км із півночі на південь і на 4000 км зі сходу на захід, або від 10°4Ґ до 43°39' пд. ш. і від 113°9' до 153°39' сх. д. Це найменший материк ... Читати далі »
Категорія: Географія,Геологія | Переглядів: 1298 | Додав: lviv-portal | Дата: 04.09.2008 | Коментарі (0)