Середа, 08.05.2024, 18:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Як вам новий Львівський Портал ?

Результат опроса Результаты
Все опросы нашего сайта Архив опросов
Всего голосовало: 674
Обсудить на форуме
Друзі сайту
koolinar.at.ua - Кулінарні рецепти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

У попередньому матеріалі "Обережно - фінансова криза!" я трохи "проїхався" по банках. А зараз пропоную продовження банківської теми, бо нема спасу - не повертають депозити вкладникам. Народ сходить з розуму, гнів наростає, йде масова  закупівля пива, аби потім із посуди робити "коктейлі Молотова". (Але не був би я українцем, якщо б собі навіть і тут не дозволив пожартувати. Початок жарту - історичний досвід свідчить, що це є найшвидшим засобом повернення депозитів. Кидати треба максимум два рази: перший - попереджувальний кидок. Кажуть, що спрацьовує відразу. Але коли не допоможе - то другий: шпурнув, гепнуло, пішов дим. Правда, є один "мацьонький" недолік після другого кидка, бо у результаті ані банку, ані депозиту, одна купа цегли - кінець жарту).

Кохані підприємці, я не буду розписувати, як треба робити той "коктейль", але дам кілька "помічних" консультацій, аби збагнути, чому воно так зле.

У Законі України "Про банки і банківську ... Читати далі »

Просмотров: 948 | Дата: 28.03.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарии (1)

Спільне голосування Блоку Юлії Тимошенко та Партії Регіонів за відставку Міністра закордонних справ Володимира Огризка та скасування виборів у Тернопільській області свідчить про продовження реалізації сценарію 2 вересня 2008 р. - сценарію на знищення України. Про це йдеться в заяві ВО "Свобода", поширеній сьогодні прес-службою партії.

Текст заяви подаємо цілком зі збереженням стилістики.

"Події у Верховній Раді 3 березня 2009 р. яскраво засвідчили діяльність у парламенті промосковських сил у складі Блоку Юлії Тимошенко та Партії Регіонів.

Позбавлення тернополян права голосу є порушенням Конституції України, обмеженням громадських прав і свобод громадян України та узурпацією влади антиукраїнськими силами.

Зняття Міністра закордонних справ Володимира Огризка є помстою промосковських сил за тверду державницьку позицію у взаєминах із Російською Федерацією, помстою за попередження посла РФ Черномирдіна про можливе його оголошення персоною нон-гр ... Читати далі »
Просмотров: 920 | Дата: 03.03.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарии (0)

"У суботу, 20 грудня, на засіданні політради ВО "Свобода" в Києві ми обговорювали план дій партії на найближчий час. Ми визначили декілька варіантів, як ми будемо діяти, залежно від ситуації. Останні заяви Президента, прем’єр-міністра та лідера опозиції свідчать, що, не виключено, що до кінця року відбудеться розрив у взаємостосунках між Ющенком та Тимошенко. Також не виключена відставка прем’єра і, відповідно, дострокові вибори. Якщо так, то ми вже до них готові, оскільки наші обласні організації вже переорієнтовано у штаби", - повідомив  лідер ВО "Свобода", депутат Львівської обласної ради Олег Тягнибок.

"Якщо ж криза далі буде тліючою і економічна ситуація не покращуватиметься, оскільки влада бореться між собою, а не з кризою, будемо наші штаби переорієнтовувати у страйкові комітети. Ми не будемо підтримувати оплачених вуличних акцій, які будуть організовуватися зовні кордонів нашої держави чи політичними силами, які виводитимуть на вулицю людей, аби протисто ... Читати далі »
Просмотров: 1003 | Дата: 22.12.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарии (0)

19 грудня, у Львові презентували карту "Давня Україна-Русь V-X століття". Карту видано за сприяння Благодійного фонду "Україна-Русь" накладом 1 тис. примірників.

На карті зображено території, які займали давньоукраїнські племена у V-X століттях. Охоплювала ця територія межі 14 держав - Словаччини, Молдови, Білорусі, майже 90% Румунії, 80% Чехії, 75% Угорщини, південь та схід Польщі, 10% Латвії, 20% Естонії, по 50% Австрії, Німеччини та Литви, західну частину Росії з Таманським півостровом, а також Україну (без Донецької, Луганської, а також частин Запорізької, Херсонської, Харківської областей і Криму). 

За словами керівника Благодійного фонду "Україна-Русь" Ростислава Новоженця, дату презентації карти вибрали не випадково. "Саме 768 років тому, 19 грудня 1240 року, хан Батий зруйнував Київ і розпочався занепад давньої української держави. Натомість ми пропонуємо її відродження", - зазначив Ростислав Новоженець. 

Автор карти Святослав Семенюк наголосив, що територі ... Читати далі »
Просмотров: 1022 | Дата: 21.12.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарии (0)

Понад 700 учнів львівських шкіл зібрались на наймасштабніший профорієнтаційний захід у сфері текстилю Львова. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Вперше для школярів було презентовано численну кількість пропозицій щодо навчання і працевлаштування. Відомі дизайнери та бізнесмени представили  усі аспекти привабливості  професії швачки і дизайнера.

Організаторами події виступили Львівська обласна організація профспілки працівників текстильної та легкої промисловості, Львівська міська рада, Львівський міський центр зайнятості, Європейська Бізнес-асоціація та ЛОДА. Вони засвідчили, що наступний такий захід проведуть вже у березні 2009 року

Планують організовувати такі заходи і надалі.

«Наступного разу трохи зміниться формат. На захід плануємо запрошувати дітей вже з батьками», – зауважила керівник Львівсь ... Читати далі »

Просмотров: 1037 | Дата: 12.12.2008 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (1)

За повідомленням керівника прес-центру Головного управління МНС у Львів­ській області Павла Василенка, на ділянці дороги біля села Нежухів саме проводили ремонтні роботи. Проте водій автомобіля не побачив відповідного дорожнього знака та з’їхав у кювет. На місці події працівникам
пожежно-рятувального від­ділення міста Стрий довелося застосовувати аварійно-рятувальне обладнання, аби вивільнити водія та двох пасажирів, які були затиснуті в салоні “Тойоти”.
У коментарі “Газеті” керів­ник прес-служби управління ДАІ при Головному управ­лінні МВС України у Львів­ській області Світлана Добровольська розповіла, що автомобіль “Тойота Кемрі” повертався із Дрогобича в напрямку Стрия. В авто перебували дві сім’ї: чоловік (водій), дружина та їхній син – усі мешканці Дрогобича, а також жінка із сином – мешканці села Лішня Дрогобицького району. “За яких обставин сталася ця дорожньо-транспортна пригода, з’ясовують фахівці. Але схоже, що водій пере ... Читати далі »
Просмотров: 1210 | Дата: 08.10.2008 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

Будинок № 1 — львівська ратуша, серце міста, 1356 року Львів дістав самоуправління за так званим «магдебурзьким правом». Це означало підпорядкування Львова безпосередньо королю і керівництво містом виборними органами — Радою і Лавою (судом). Рада і Лава обиралися львів'янами. Ззовні все виглядало дуже гарно і демократично. Та дійсність була не такою ідилічною. Бо Львів, як і всі інші міста Польщі, за винятком, Гданська, ніколи не мав достатньої економічної і політичної сили, аби повністю бути незалежним від втручання феодалів у справи міста.
Щодо «демократичної» системи виборів, то вона виглядала так. Жінок, які на той час становили приблизно 65 відсотків населення, до участі у виборах не допускали. Позбавлені «голосів» були й некатолики: українці, вірмени, євреї. А з тої невеликої решти населення могли брати участь у виборах тіл ... Читати далі »
Просмотров: 1187 | Дата: 01.10.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарии (0)

Земельні питання стали причиною того, що ВАТ “Львівобленерго” не вдається забезпечити надійне електропостачання до квартир городян. Електричні підстанції, від яких живиться центральна частина міста, вже відпрацювали своє та потребують заміни. Натомість установити нові підстанції, які б розвантажили центр Львова, енергетики не можуть. Адже отримати землю для будівництва цих об’єктів дозволено лише через аукціон. А на участь у ньому “Львівобленерго” не має коштів.

Як повідомив технічний директор ВАТ “Львівобленерго” Володимир Романишин, біль­шість електричних мереж у центральній частині міста за­старіло. Від 2004 року в районі площі Ринок підприємство розпочало заміну зовнішніх кабельних ліній із 0,23 кВ на
0,38 кВ, на що витратило понад 13 млн. гривень. Натомість міська влада зобов’язувалася встановити нові внутрішньобудинкові мережі.

“За свій кошт “Львівобленерго” замінило майже 28 км кабелів та підвело їх до 305 будин­ків. Проте ... Читати далі »

Просмотров: 1004 | Дата: 27.09.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарии (0)

ДВАДЦЯТЬ білбордів із закликом зберегти дитячі майданчики для наступного покоління від сьогодні прикрашатимуть наше місто. У мерії сподіваються, що в такий спосіб удасться хоча б частково вплинути на львів’ян і спонукати їх бережливо ставитися до дитячих майданчиків.

Як повідомили “Газету” у прес-службі Львівської місь­­кої ради, цьогоріч у Львові встановили 63 нові дитячі майданчики, проте зловмисники вже попсували деякі з них.

Відтак у рамках соціальної кампанії до людей звернуться через білборди та телевізійну рекламу.

Зокрема, впродовж місяця рекламні звернення розміщуватимуть переважно у спальних районах міста, де зосере­джено найбільше майданчиків для дітей. Окрім того, протягом двох тижнів на телебаченні транслюватимуть відеоролик.

Додамо, що інформацію на рекламних носіях розміщено в рамках соціальної програми “Розвивай свою дитину”.

Просмотров: 1073 | Дата: 17.09.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарии (0)

У  ЛКП “Львівелектротранс” вирішили зекономити, ліквідувавши на підприємстві всіх кондукторів. Відтак уже цього тижня пасажирам електричного транспорту доведеться самотужки подбати про наявність проїзного квитка.

Із 18 вересня приблизно 300 кондукторів стануть безробітними. Від цього дня в ЛКП “Львівелектротранс” також відбудуться деякі реформи. Керівники підприємства вирішили розповсюджувати проїзні квитки через мережу газетних кіосків, а також за посередницт­ва водіїв трамваїв і тролейбусів, ліквідувавши при тому посаду кондуктора. На думку заступника директора з економіки ЛКП “Львівелектротранс” Світлани Маркової, пасажирам такі зміни не завдадуть незручностей. Мовляв, хто захоче придбати квитки, може зробити це заздалегідь. До того ж тепер ними варто запасатися, купуючи кілька.

Щодо людей, які стануть безробітними, то, за словами пані Маркової, про скорочення їх попередили завчасно. Деяким працівникам запропонували перекваліфікуватися в контролер ... Читати далі »

Просмотров: 977 | Дата: 17.09.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарии (1)

« 1 2 3 4 »